Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ämnet nygrekiska får kritik av Högskoleverket

Högskoleverket har utvärderat landet universitetsutbildningar i grekiska, latin och nygrekiska. Sammanlagt rör det sig om fyra utbildningar som ges vid Göteborgs, Lunds och Uppsala universitet. Två utbildningar får omdömet hög kvalitet. Övriga två bedöms ha bristande kvalitet, däribland nygrekiskan i Lund.

Högskoleverkets utvärderare har tittat på sex olika examensmål när de bedömt nygrekiskan. Fem av dessa får högt betyg, men vad gäller det sjätte, som berör förmågan att söka, värdera och kritiskt tolka information, bedöms kvaliteten som bristande.

- Det är en nationell angelägenhet att ämnet finns och vi kommer anstränga oss att åtgärda de brister som Högskoleverket påpekar. Redan nu är vi i kontakt med universitetets utvärderingsenhet och man är på gång med att anställa en lektor på halvtid, säger Vassilios Sabatakakis, lektor i nygrekiska vid Lunds universitet.

Universitetet har nu ett år på sig att åtgärda bristerna.

Läs mer om den senaste utvärderingen
Läs hur Högskoleverket gör sina utvärderingar

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.