Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Drygt 15 000 antagna i första urvalet till vårterminen

Nu har de som sökt en utbildning till våren fått det första antagningsbeskedet. Drygt 15 000 personer har blivit antagna till utbildningar vid Lunds universitet.

Inför sista anmälningsdag i oktober sökte drygt 39 000 personer någon utbildning vid Lunds universitet. Av dessa hade knappt 20 000 Lunds universitet som sitt förstahandsval. Efter första urvalet har nu drygt 15 000 studenter antagits, varav 1 441 till program och 13 429 till kurser.215 har antagits till både kurs och program.

Lunds universitet har under året infört nya rutiner för sen anmälan, vilket innebär att samtliga anmälningsalternativ stängde för anmälan efter den 15 oktober. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kommer att öppna för sen anmälan tidigast den 15 december.

De program vid Lunds universitet som kräver högst antagningspoäng efter första urvalet är Psykologprogrammet (22,02), Läkarprogrammet (21,90) och Juristprogrammet (21,22) - detta i urvalsgrupp BI, gymnasiebetyg utan komplettering. 

I urvalsgruppen BIex (gymnasieexamen utan komplettering, som gäller 2014-2017) krävs 21,88 för Läkarprogrammet och 21,15 för både Psykologprogrammet och Juristprogrammet.

För de som antagits eller står som reserver är 18 december sista svarsdag. Efter detta görs ett nytt urval och den 28 december skickas ett nytt antagningsbesked till dem som var reservplacerade vid första urvalet.

Läs mer på UHR:s webbplats: http://www.uhr.se/

Antagningsstatistik: http://statistik.uhr.se/

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.