Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Elding Oscarson ritar Skissernas museums nya utbyggnad

Foto på Skisssernas museum illustration: Elding Oscarson
Skissernas museum ny utbyggnad illustration: Elding Oscarson

Nu står det klart att arkitektkontoret Elding Oscarson får rita Skissernas museums nya utbyggnad. Det vinnande tävlingsbidraget "Skissernas trädgårdar" består av en ny entré och innehåller också reception, museishop, kapprum och restaurang. Tanken är att Skissernas museum ska utvecklas till en mötesplats för hela Lund och regionen.
Satsningen har blivit möjlig genom en anonym donation på 20 miljoner kronor. Lunds universitet skjuter till ytterligare 10 miljoner och bygget beräknas vara klart 2015/2016.

Elding Oscarson vann tävlingen om Skissernas museums nya byggnad

 

Läs mer om den nya byggnaden på Skissernas museums webbplats

http://www.adk.lu.se/se/index.php?s=about-building

Läs mer om arkitekttävlingen och det vinnande bidraget

http://news.cision.com/se/statens-fastighetsverk/r/elding-oscarson-vinner-arkitekttavlingen-gallande-skissernas-museum-i-lund,c9563295

Läs mer om arkitektbyrån Elding Oscarson

http://www.eldingoscarson.com/

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.