Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fler sökande till Lunds universitet

Drygt 39 000 personer har sökt en utbildning vid Lunds universitet med start vårterminen 2016. Det är cirka sju procent fler än förra vårterminen. 19 916 av dessa har valt en utbildning vid Lunds universitet i första hand.

Framför allt är det antalet sökande till kurser vid Lunds universitet som har ökat. Antalet som har sökt en kurs i första hand har ökat med fem procent, medan antalet sökande som enbart sökt kurser har ökat med hela 14 procent.
Antalet anmälningar till samtliga universitet och högskolor i landet fortsätter också att öka – i år är ökningen två procent jämfört med föregående vårtermin.

Följande fem program vid Lunds universitet har flest förstahandssökande till vårterminen 2016:
1. Juristprogrammet, 1317 sökande i första hand (3 677 sökande totalt)
2. Ekonomie kandidatprogrammet, 1 149 sökande i första hand (3 087 sökande totalt)
3. Läkarprogrammet, 690 sökande i första hand (3 310 sökande totalt)
4. Psykologprogrammet, 636 sökande i första hand (2878 sökande totalt)
5. Socionomprogrammet i Lund, 356 sökande i första hand (2729 sökande totalt)

Juristprogrammet och Ekonomie kandidatprogrammet vid Lunds universitet är det tredje respektive fjärde mest sökta programmet i Sverige, sett till sökande i första hand.
Ny på den nationella topp-20-listan för sökande i första hand är Lunds universitets kurs Juridik: Nätburen kurs i arbetsrätt. 577 personer har kursen som sitt förstahandsval. Andra populära kurser är Sociologi: kriminologi, Utvidgad juridisk introduktionskurs och Juridik: Förvaltningsrätt med offentlighet och sekretess.
Samtliga utbildningar vid Lunds universitet har nu stängt för anmälan och den 9 december får de sökande sina antagningsbesked. De som har blivit antagna eller reservplacerade måste sedan lämna svar senast den 18 december för att behålla sin plats.

De kurser och program som kan komma att få platser kvar efter första urvalet kommer att öppna igen för sen anmälan tidigast den 15 december. De är då märkta med "Öppen för sen anmälan" på antagning.se.
Antagningsbeskeden efter det andra urvalet publiceras den 28 december.
Mer information finns på www.uhr.se och http://statistik.uhr.se/
Läs mer på www.uhr.se

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.