Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Högt betyg för strategiska forskningssatsningar

Regeringssatsningen på strategisk forskning har utvärderats av en expertpanel och betyget blir högt.
I en skrivelse som forskningsråden idag skickar till regeringen rekommenderas en fortsatt satsning men med en viss omfördelning.

Lunds universitet står som huvudman för nio av de sammanlagt 43 strategiska satsningarna och har under åren 2010-2014 fått sammanlagt 715 miljoner kronor för att bygga upp världsledande forskning.

Universitetets nanoforskning får betyget ”excellent” enligt alla tre betygskriterier. Även de strategiska forskningsmiljöerna för diabetes, neuro, Mellanöstern och biodiversitet och ekosystemtjänster har fått mycket höga betyg.  

En del områden hade inte presterat i samma världsklass och därför rekommenderar utvärderarna en viss omfördelning av det årliga stödet. 12 respektive 16 miljoner kommer att tas från Lunds och Stockholms universitet och fördelas till Chalmers, KI och Linköpings universitet.

Ledarskapet inom forskningsmiljöerna beskrivs som mycket gott men några av dem hade behövt ett större stöd från universitetet centralt.

Läs mer om utvärderingen 

 

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.