Lundaforskare får 154 miljoner från Vetenskapsrådet

Drygt 154 miljoner kronor till i forskningsanslag 2013. Så mycket får Lunds universitet i Veteskapsrådets stora utlysning inom humaniora och samhällsvetenskap, medicin och hälsa samt naturvetenskap och teknikvetenskap.

Mest pengar får området naturvetenskap och teknikvetenskap, där Lunds universitet får totalt 64,4 miljoner kronor under nästa år, vilket är näst mest bland landets lärosäten. Inom medicin och hälsa uppgår bidragen till 59, 2 miljoner kronor. Inom humaniora och samhällsvetenskap är VR:s bidrag 21,3 miljoner kronor, vilket är mest av alla universitet.

Dessutom delar VR ut rambidrag till Det digitaliserade samhället – i går, i dag, i morgon samt projektbidrag till Statistik i empiriska vetenskaper. Även här får forskare vid Lunds universitet bidrag på totalt 8,2 respektive 2,4 miljoner kronor.

- Det är glädjande att Lunds universitet fortsätter att stå sig väl i den nationella konkurrensen om forskningsanslag från Vetenskapsrådet, säger rektor Per Eriksson.

Läs mer och se alla som beviljats bidrag här

Läs om 20 miljoner till forskning om effektivare datormoln

Jonas Andersson