Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitet främsta fullskaliga universitet i Norden

2012-10-04
I den globala universitetsrankingen THE World University Rankings återfinns Lunds universitet i år på plats 82 och är därmed det främsta fullskaliga universitetet bland de nordiska länderna. Endast Karolinska institutet, som inte är ett fullskaligt universitet, rankas högre (plats 42).

Det är tredje gången rankingen äger rum med samma metodologi. Lunds universitet befäster sin stabila placering bland de 100 främsta (att jämföra med plats 80 för 2011/2012 och plats 89 för år 2010/2011).

- Det är glädjande att se att Lunds universitet står sig mycket väl i en allt tuffare global konkurrens och dessa internationella mätningar av universitetens konkurrenskraft spelar på gott och ont en allt större roll. Amerikanska universitet dominerar fortfarande kraftigt på rankinglistan men flera asiatiska universitet är på frammarsch, särskilt i Kina där omfattande satsningar görs på forskning, innovation och högre utbildning, säger rektor Per Eriksson.

Totalt finns omkring 17 000 lärosäten i världen.

Läs mer om THE World University Rankings 2012/2013

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.