Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitet uppmärksammas med jubileumsfrimärken

Jubileumsfrimärken
Så här ser våra jubileumsfrimärken ut. Dessa har tagits fram av PostNord för att lyfta fram Lunds universitets 350-års jubileum

Lunds universitets 350-års jubileum uppmärksammas med två frimärken som tagits fram av PostNord. Frimärkena lanserades redan den 10 november i Stockholm men idag ägde Lundalanseringen rum under högtidliga former.

Vid ceremonin i universitetshuset deltog bland andra rektor Torbjörn von Schantz, formgivaren Gustav Mårtensson samt Göran Bexell, tidigare rektor och ordförande i Jubileumskommittén:

- Det är inte vad som helst som får ett frimärke, så vi är glada över att Lunds universitets 350-årsjubileum nu blir ett motiv för alla frimärksälskande samlare men också för alla som vill använda frimärket, säger Göran Bexell.

De utvalda frimärksmotiven lyfter fram både universitetets historia och den toppmoderna forskning som bedrivs vid universitetet.

Det ena visar den världsledande synkrotronljusanläggningen MAX IV, som Lunds universitet är värd för. Det andra visar sfinxerna på taket till universitetsbyggnaden. I ramen runt de båda frimärkena skymtar en doktorspromotion och ett studentspex.

Frimärkena har graverats av Lars Sjööblom. Förlagorna utformades av lundensaren Gustav Mårtensson, som bearbetat fotografier av Kenneth Ruona och Petra Francke. Fotona till ramen tar tagits av Gunnar Menander, Petra Francke och Gustav Mårtensson. Valören är 13 kronor, vilket gäller som brevporto till hela världen.

Mer information:

Miniarket Lunds universitet 350 år finns att köpa från Lunds universitets profilshop, PostNords ombud och www.postnord.se

Om Lunds universitets 350-års jubileum

Lunds universitet firar 350 år med ett jubileum som tar avstamp den 19 december 2016 och pågår fram till den 28 januari 2018. Jubileets start- och slutdatum är valda utifrån universitetets grundande respektive invigning. Genom detta jubileum vill Lunds universitet samlat visa upp sin verksamhet genom historien fram tills idag, samt lyfta viktiga framtidsfrågor. Alla som är intresserade välkomnas till ett stundande jubileum som innehåller vetenskapliga temaveckor om angelägna frågor, utställningar och kulturaktiviteter samt festliga arrangemang. Programmet släpps först den 19 december 2016 vid en officiell invigning. Läs mer: lu.se/350

 

Kontakt

Kontakt

Gustav Mårtensson, formgivare PostNord
E-post: Gustav.Martensson@postnord.com

 
Göran Bexell, ordförande i Jubileumskommittén
E-post: goran.bexell@ctr.lu.se

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.