Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nu startar nya Lund University Press

Genrebild på böcker

Den vetenskapliga boken är inte död. Just i dagarna startar Lund University Press, med draghjälp av Storbritanniens tredje största akademiska förlag. Inom forskarvärlden har trenden gått mot publicering av artiklar, men komplexa frågeställningar kräver ett större format. Det är genom den tryckta boken och Open Access som bokförlaget vill förbättra spridningen av eminent lundaforskning internationellt.

I samverkan med Manchester University Press startar humanistiska och teologiska fakulteterna i Lund ett bokförlag vid namn Lund University Press. Syftet är att kanalisera förstklassig lundaforskning rakt in i det internationella vetenskapliga samtalet. Utgivningen är enbart på engelska och startar i blygsam skala. Böckerna utkommer samtidigt i tryckt form och Open Access, vilket innebär maximal spridning och exponering.
 
– En del av våra böcker kommer att vara skrivna direkt på engelska för en internationell publik, säger professor Marianne Thormählen som leder satsningen, men andra kommer att vara översättningar till engelska av högklassig forskning på svenska om skandinaviska förhållanden. Med engelskan som medium och vår starka förlagspartners resurser som verktyg kommer den svenska rösten att höras tydligare i det globala forskarsamfundet.
 
Urvalet sker efter en sträng och oberoende peer review-granskning, och utgivningsbeslut fattas av ett redaktionsråd med representanter från vitt skilda ämnen. Partnerförlaget Manchester University Press står för produktionen och tillhandahåller global marknadsföring och försäljning. Manchester University Press är en pionjär när det gäller Open Accesspublicering av högklassiga vetenskapliga böcker i Storbritannien och såg genast en skandinavisk allierad, liten men naggande god, i det nya lundaförlaget.

Till Manchester University Press’ pressmeddelande: http://www.manchesteruniversitypress.co.uk/np39.shtml
Mer information om Manchester University Press: http://www.manchesteruniversitypress.co.uk/
Läs vidare på Lund University Press’ webbplats: http://www.lunduniversitypress.lu.se/sv/

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.