Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt avtal med framstående cancersjukhus i Kina

Forskningscentrumet Create Health vid LTH har tecknat ett samarbetsavtal med Tianjin Medical University Cancer Institute and Hospital i Kina, som är rankat bland ett av Kinas fem främsta cancersjukhus.

Det finns redan långtgående diskussioner för flera samarbetsprojekt som man nu hoppas kunna realisera.

– Detta är en milstolpe eftersom det är det första forskningsavtalet på hög nivå med Kina. De andra har varit studentutbyten, säger Carl Borrebeack, professor i immunteknologi vid LTH, programdirektör för Create Health och tillika vicerektor vid Lunds universitet.

Avtalet är del av ett större avtal som Region Skåne slutit med Tianjin Science and Technology Commission. Tianjin, beläget i nordöstra Kina, är en av de fyra städer tillsammans med Beijing, Shanghai och Chongqing, som rapporterar direkt till den federala regeringen. Tianjin är också en mycket expansiv region där ekonomin är Kinas näst snabbaste växande efter Shanghai.

Region Skånes avtal gäller samarbeten inom life science mellan universitet, sjukhus, forskningsinstitut och kommersiella bolag i respektive region och är det första steget i ett ökat utbyte inom medicinsk forskning, till en början inom cancerområdet men även inom diabetes har man långtgående planer på samarbeten.

Kristina Lindgärde

Läs mer i pressmeddelandet från Invest in Skåne

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.