Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pressinbjudan: Avtäckning av Lunds universitets jubileumsfrimärken

Välkomna att delta i Lunds universitets officiella avtäckning av två frimärken som tagits fram av PostNord för att uppmärksamma universitetets 350-årsjubileum.

Den 18 november kommer universitetet att hålla en officiell ceremoni i Universitetshusets aula där representanter för PostNord inklusive formgivaren Gustav Mårtensson, universitetets jubileumsrepresentanter med Jubileets styrelseordförande Göran Bexell i spetsen samt MAX IV berättar om frimärkena och dess motiv. Därefter avtäcks frimärkena inför publik.

 

Datum: fredag 18 november 2016
Tid: 15:00-16:00 (Avtäckningsceremoni)
Plats: Aulan, Universitetshuset i Lund
 

Om frimärkena:

Frimärkena har funnits tillgängliga sedan 10 november då de avtäcktes officiellt av PostNord i Stockholm. Lunds universitet erbjuder med denna inbjudan en möjlighet att möta representanter för PostNord och universitetet för att få mer information om både frimärkena men också det stundande 350-årsjubileet som invigs den 19 december.

Om Lunds universitets 350-års jubileum

Lunds universitet firar 350 år med ett jubileum som tar avstamp den 19 december 2016 och pågår fram till den 28 januari 2018. Jubileets start- och slutdatum är valda utifrån universitetets grundande respektive invigning. Genom detta jubileum vill Lunds universitet samlat visa sin verksamhet genom historien fram tills idag, samt lyfta viktiga framtidsfrågor för hela universitetet. Alla som är intresserade välkomnas till ett stundande jubileum som innehåller vetenskapliga temaveckor om angelägna frågor, utställningar och kulturaktiviteter samt festliga arrangemang. Programmet för hela året släpps först den 19 december 2016 under en officiell invigning. Läs mer: lu.se/350

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.