Pressinbjudan: Cookalong – forskare, kockar och entreprenörer i samverkan

Vad kan forskare och kockar lära sig av att laga mat tillsammans? Och hur kan samhället, entreprenörer och akademi tillsammans driva förändring för en bättre hälsa? Det är några av frågorna vi hoppas få svar på när Lunds universitet och Medicon Village bjuder in till Cookalong.

På Världsmatdagen den 16 oktober möter framstående livsmedelsforskare från Lunds universitet och Högskolan i Kristianstad duktiga kockar för att laga mat utifrån de senaste forskningsrönen kring livsmedel och hälsa. Tillsammans diskuterar de innovativa framtidslösningar för bättre hälsa och kostvanor och hur vi gör det lättare för individer att äta mer hälsosamt utifrån olika sjukdomar och livsstilar.

Dagens konferencierer är krögaren och TV-kocken Tareq Taylor och Charlotte Erlanson-Albertsson, professor vid Lunds universitet. Evenemanget arrangeras av Medicon Village och Lunds universitet.

Program:

10:00 – 10.45 Ät dig friskare – råd och rön om diabetes.
Forskare: Mona Landin Olsson och Maria Biörklund Helgesson Kock: Sam Hellhager

11:45 – 12:00 Experimentlusta i köket – trots IBS
Forskare: Bodil Ohlsson och Alexandra Vulcan Kock: Håkan Olsson

13:15-14:00 Matglädje i hälsans tecken – köket som medicinskåp
Forskare: Louise Brunkwall och Emelie Sonestedt Kock: Martin Hansen

14:30 – 15:15 Konsten att njuta av livet – även på äldre dagar
Forskare: Elisabet Rothenberg och Karin Wendin Kock: Mikael Larsen

Målgruppen är beslutsfattare på nationell, regional och kommunal nivå, kostchefer, bolag inom livsmedel och e-hälsa och livsmedelsproducenter, men evenemanget är öppet för alla. Evenemanget ingår i Lunds universitets 350-årsjubileum under vetenskapsveckan Framtidens universitet som pågår 16-22 oktober.

Datum, tid och plats:

Måndag, 16 oktober, kl. 10:00-16:00 på Medicon Village, Scheelevägen 2, Lund.
Läs mer: http://cookalong2017.se/

Smakprov på dagens aktiviteter:

Presskontakter:

Anette Orheim