Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pressinbjudan: Lansering av Lunds universitets jubileumsprogram

Välkomna att delta i presskonferens för lansering av Lunds universitets jubileumsprogram måndag den 19 december.

Journalister välkomnas att delta i en presskonferens den 19 december då det omfattande programmet för Lunds universitets 350-årsjubileum lanseras. Rektor Torbjörn von Schantz samt jubileumsordföranden Göran Bexell är på plats för att berätta mer om jubileet och svara på frågor. För journalister finns även möjlighet att delta i jubileumsyran under dagen i Universitetshuset. Jubileet invigs under en officiell ceremoni senare på dagen.

Presskonferens:
Datum: måndag 19 december
Tid: 16:00-16:30
Plats: Konsistorierummet, Universitetshuset
Läs mer om jubileet.

Jubileumsyran
Jubileumsprogrammet kommer att delas ut mellan kl. 10:00 och 14:00 i Universitetshuset under jubileumsyran. Deltagare kan lära sig mer om universitetets 350-åriga historia, titta på grundandedokument och andra universitetsföremål från förr. Jubileumsordförande Göran Bexell kommer också att vara på plats och kan svara på frågor. Det finns också möjlighet att möta författarna bakom universitetets jubileumsbok.

Tid: 10:00-14:00
Plats: Atriet och andra våningen i Universitetshuset i Lund
Läs mer om yran

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.