Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Prorektor Eva Wiberg föreslås bli ny rektor för Göteborgs universitet

Foto på Eva Wiberg
Prorektor Eva Wiberg har tackat ja till att bli nästa rektor på Göteborgs universitet

Nu står det klart att Eva Wiberg, för närvarande prorektor på Lunds universitet, har tackat ja till styrelsens fråga att bli nästa rektor för Göteborgs universitet.

– Jag är stolt och hedrad över att ha fått frågan att bli GU:s nästa rektor. Det ska bli spännande att tillsammans med medarbetare och studenter vidareutveckla lärosätet under de kommande åren, säger Eva Wiberg.

- Eva Wiberg har haft en enorm betydelse för utvecklingen av Lunds universitetet, inte minst inom sina särskilda områden internationalisering och utbildning. Hon har också varit en mycket viktig person för mig och kollegorna som kom in 2015 med sin, redan då, gedigna erfarenhet av att sitta i ledningen för Lunds universitet, säger Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz i sin blogg.

Läs mer på Göteborgs universitets webbplats

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.