Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Toppbetyg för juristutbildningar

Högskoleverket ger juristutbildningen högsta betyg i sin senaste granskning. Även övriga utvärderade utbildningar får mycket högt eller högt betyg av HSV.

Högskoleverket har utvärderat samtliga utbildningar som leder till juristexamen samt närliggande huvudområden inom juridik, totalt 32 utbildningar i Sverige.

Av utbildningarna i Lund ger HSV toppbetyget "mycket hög kvalitet" till juristexamen samt till masterutbildningarna i European Business Law och International Human Rights Law.

Magisterexamen i European Business Law, International Tax Law och European and International Tax Law, kandidatexamen i Handelsrätt samt masterexamen i Maritime Law får alla det näst högsta betyget "hög kvalitet".

- Vi är mycket glada och stolta över att juristprogrammet och de två masterprogrammen har fått högsta betyg i Högskoleverkets utvärdering. Det är ett fint bevis på det hårda arbete som engagerade medarbetare och studenter vid fakulteten lagt ner på att säkra utbildningens kvalitet. Samtidigt sporrar det oss till att oförtrutet och entusiastiskt fortsätta med detta arbete, säger Christina Moëll, dekan vid Juridiska fakulteten.

Granskningen av juristutbildningarna är en del av Högskoleverkets löpande översyn av utbildningar vid svenska lärosäten.

Läs mer på Högskoleverkets hemsida

Läs mer om Juridiska fakulteten i Lund

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.