10 körer sjunger 10 nya sånger / 10 choirs singing 10 new songs (Lund Contemporary 2017)

Konsert, 350-årsjubileum

(English below)

Tio körer avlöser varandra i framföranden av beställningsverk som komponerats i samarbete med Körcentrum Syd. Medverkar gör Carolinae Damkör, Machaut Machine, Lunds akademiska kör, Korallerna, Dalby Vokalensemble, Damkören vid Musikhögskolan i Malmö, Schola Cantorums Kvindekor, Petri Sångare, Mixtus Cantus och Lunds Vokalensemble. Uruppföranden av Cecilia Franke, Martina Tomner, Emmy Lindström, Ulrika Emanuelsson, Henrik Dahlgren och Kent Olofsson. Konserten ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se information om hela festivalen: http://www.odeum.lu.se/LC).

Konserten spelas in av Sveriges Radio P2.
Arrangeras i samarbete med Körcentrum Syd.

Konserten på Facebook: https://www.facebook.com/events/1206697332750891/

Fri entré! / Free admission!

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för nyskriven konstmusik av huvudsakligen regionala tonsättare, samt moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden och förutom konserter ingår en föreläsning och en paneldiskussion. Interaktionen ...mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus. Lund Contemporary pågår 3-5 februari och arrangeras av Odeum och Skissernas museum, Lunds universitet, i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer.

ENGLISH:

Ten choirs succeeding each other’s performances of commissioned works composed in collaboration with the Southern Choral Centre (Körcentrum Syd). Participants include the Carolinae female choir, Machaut Machine, Lund University’s Academic Choir, Korallerna, Dalby Vocal Ensemble, the female choir at the Malmö Academy of Music, Schola Cantorum female choir, Petri Sångare, Mixtus Cantus and the Lund Vocal Ensemble. Debut performances by Martina Tomner, Emmy Lindström, Ulrika Emanuelsson, Henrik Dahlgren and Kent Olofsson. The concert will be recorded by Swedish radio (channel P2). The event is organised together with Körcentrum Syd.

Free admission!

Lund Contemporary 2017 is a weekend festival for contemporary art music, organised by Odeum and Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art, both part of Lund University, together with a number of local and regional participants. The weekend will include more than 20 premieres by music composition students from the Malmö Academy of Music and others. New music by mainly regional composers will be interspersed with modern art music classics from the 20th century and onwards in a diverse programme. Another theme of the festival is the interaction between music and visual arts, with a particular focus on Skissernas Museum’s collection of art from the World Exhibition in Paris in 1937 – an event strongly marked by the dark political tensions at that time. Music composed specially for the World Exhibition will be played over the weekend. In addition to concerts, Lund Contemporary offers lectures and a panel discussion on topics linked to the theme of the festival. http://www.odeum.lu.se/LC

Se alla jubileumsevenemang

Tid: