Anders Fänge talar om Afghanistan: Nuläget och framtiden bortom år 2014

Föreläsning
Swedish South Asian Studies Network - SASNET, Svenska Afghanistankommittén (SAK) i Lund, och Sensus studieförbund inbjuder till föreläsning, "Afghanistan: Nuläget och framtiden bortom 2014, reserapport och funderingar" med en av Sveriges främsta experter på Afghanistan, Anders Fänge. Torsdagen den 29 november klockan 18.00 på Stadsbiblioteket, Atriumgården, i Lund. Alla är varmt välkomna!

Anders Fänge, utbildad journalist och mångårig platschef för Svenska Afghanistankommittén, har gjort sig känd som en av Sveriges främsta experter på Afghanistan. Han var en av de första journalister som rapporterade från landet efter Sovjetunionens invasion 1979 och har alltsedan dess gjort betydande humanitära insatser i Afghanistan och analyserat och informerat kring befolkningens livsbetingelser.
Som mångårig platschef för Svenska Afghanistankommittén har Anders Fänge varit en pionjär när det gäller att bygga upp och utveckla kommitténs projekt inom jordbruk, sjukvård och skola. En av kommitténs mest betydande insatser är att, trots starkt motstånd och svåra omständigheter, envist satsa på utbildning för flickor och kvinnor, och Anders Fänge har varit starkt pådrivande kraft bakom landets idag tämligen välfungerande och riksomfattande skolväsende.
Anders Fänge är hedersdoktor vid Umeå universitet och har utöver Afghanistan under de senaste 30 åren även arbetat i Etiopien (Rädda Barnen), Centralasien (Röda Korset), Somalia (FN) och Västbanken (FN).
Nyligen hemkommen från Afghanistan delar Anders nu med sig av sina tankar och funderingar kring läget i landet, och hur utvecklingen kan tänkas se ut bortom år 2014. Varmt välkomna!

Tid:
2012-11-29 18:00