Barnens upptäckardag / Children's Exploration Day

Övrigt, 350-årsjubileum

Låt barnen gå på upptäcktsfärd på Krafts torg i Lund!

Lördagen den 13 maj så kommer det att finnas flera spännande aktiviteter och experiment tillägnade våra yngre jubileumsfirare som man antingen kan prova på att göra själv eller uppleva genom bland annat Biologishowen och Vattenhallens Experimentexpress!

Låt barnen ta med sitt gosedjur till nallesjukhuset, gå på tipsrunda runt torget, besök kryptan i Domkyrkan eller var med i vår finurliga odlingstävling. Under dagen bygger vi även fantasifulla (och rosa) former och skulpturer och hör historier om när dinosaurier och andra förhistoriska djur levde här i Skåne. Ta även chansen att testa på hur det är att vara en riktig arkeolog genom att gräva fram fynd i museets jordlådor eller gå på en föremålsjakt i Historiska museet. Gratis familjevisningar av utställningen om Peder Winstrup finns tillgängliga klockan 13.00 och 15.00.

Övriga hålltider under upptäckardagen:
Biologishowen: kl 12.15, 13.15, 14.15, 15.15
Lund på dinosauriernas tid: kl. 12.30, 13.30, 14.30, 15.30
Tidsresa i domkyrkans krypta: Start var 10e minut
Auktion av jubileumsmagnolior från Lundagård: Budgivning möjlig kl. 12.00-15.30

Läs mer om auktionen av magnolior

Partners

Lunds universitet bjuder in till denna spännande upptäckardag tillsammans med samarbetspartners Domkyrkan, Stenkrossen, Thomander Sällskapet, Handelsföreningen, Kulturskolan, Lunds kommun samt universitetets egna verksamheter Historiska Museet, Botaniska trädgården, Vattenhallen, LTH Industridesign, Geologiska institutionen, Medicinska fakulteten via Studentföreningen IFMSA, och Biologiska institutionen.

Dagen är en del av vårens kulturvecka Live i Lundagård som pågår mellan 8 och 14 maj.
Se kulturveckans program

###

In English:

Would you like to try out being a circus performer or an archaeologist? Or perhaps listen to a story about dinosaurs? On Saturday 13 May there will be several exciting activities and experiments for you to try for yourself or experience through a spectacular show. You can also bring your mom and dad on a quiz walk, take your teddy to the teddy hospital or join our clever plant growing contest. If you are lucky, you will perhaps meet Peder Winstrup, Mrs Thomander and other characters from the past.

Lund University, together with external partners, invites you to the children’s own exploration day – a day with a variety of activities on Krafts torg – dedicated to our younger anniversary celebrators! The day requires no registration and admission is free. A more detailed program to be published shortly.

Tid:
2017-05-13 12:00 till 16:00