Brain Expo '17 - Minimässa om hjärnans sjukdomar

brain expo pic

Mässa, 350-årsjubileum

Välkommen till en minimässa om hjärnans sjukdomar!

Brain Expo ’17 sätter fokus på de eldsjälar som dagligen engagerar sig i att informera om hjärnan och dess sjukdomar, nämligen intresseorganisationer och patientorganisationer. Utöver att de understödjer och inte sällan finansierar forskningen så är de väldigt viktiga aktörer som kunskapsspridare kring livet med sjukdomar kopplade till hjärnan.

Den fjärde september bjuder två hjärnforskningsnätverk vid Lunds universitet, BAGADAILICO & MultiPark, in till en minimässa där representanter för ett tiotal intresseorganisationer informerar om sina expertisområden. Det handlar om allt ifrån stroke till alzheimers, till spelberoende och ångest. Ta del av aktiviteter, demonstrationer, diskussioner och informationsmaterial när vi slår upp dörrarna till Stadshallen på Stortorget.

Deltagande intresseorganisationer

Parkinsonförbundet

Alzheimer Sverige

Riksförbundet Huntingtons sjukdom

Svenska epilepsiförbundet

STROKE - Riksförbundet

Demensförbundet

Neuroförbundet

Afasiförbundet

LIBRA i Skåne

Riksförbundet för social och mental hälsa

Svenska Dyslexiförbundet

Huvudvärksförbundet

Spelberoendes Riksförbund

Svenska OCD-förbundet

Svenska Ångestsyndromsällskapet

Detta evenemang är en del av jubileets vetenskapsveckan"Den fantastiska hjärnan" mellan den 4-10 september 2017.
Se alla evenemang under denna vecka

Tid:
2017-09-04 10:00 till 14:00