Forskning i en värld av alternativa fakta

Seminarium
Välkommen till det öppna forskningsseminariet med professor Michael Hall, från University of Canterbury.

En av de mest framträdande medienotiserna i post-Brexit-omröstningen / post-Trump-valperioden, är den ökade oron över "falska nyheter", något som inte bara är en pågående fråga för Trump-administrationen utan även har varit aktuellt för både indiska och nyazeeländska politiker.

Seminariet kommer ta upp frågor som rör hur en förstår och kommunicerar hur fakta konstrueras och kontrolleras. professor Michael Hall kommer ta upp tankar kring fakta och dess förhållande till makten inom samhällsvetenskapen. En rad exempel kommer att användas för att illustrera hur konkurrensen mellan kunskapsformer är inblandad i forskningsbedömningar, publiceringspraxis och vid bedömning av studentuppgifter samt hur en kan bemöta dessa.

Michael Hall är professor i marknadsföring vid the Department of Management, Marketing and Entrepreneurship at University of Canterbury, Nya Zealand. År 2016 tilldelades han titeln hedersdoktor vid samhällsvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet.

Värd för seminariet är Pufendorfinstitutet och deras Advanced Study Gropup, Commons och Commoning - Human Rights and Sustainability

Läs mer om seminariet på Institutionen för service management och tjänstevetenskap.

OBS! Seminariet hålls på engelska.

Tid:
2017-10-13 13:15 till 15:00