Jubileum! LU’s pedagogiska utvecklingskonferens firar 10 år!

Foto: Charlotte Carlberg Bärg

Konferens, 350-årsjubileum

Den 23 november 2017 hålls Lunds universitets sjätte pedagogiska utvecklingskonferens. Målgrupp för denna konferens är ALLA med pedagogiska uppdrag – lärare, forskarhandledare, studievägledare, studierektorer, utbildningsadministratörer, utbildningsledare, osv.

Konferensen skapar en organiserad möjlighet för lärare och andra inom universitetet att dela kunskap och erfarenheter av pedagogiska utvecklingsfrågor på samtliga nivåer – från grundnivå till forskarnivå, från enskilda kursmoment till hela program. En möjlighet till dialog, inspiration och kritisk diskussion om lärande, undervisning och lärarskap!

Lunds universitet genomför sedan 2007 denna universitetsgemensamma högskolepedagogiska utvecklingskonferens vartannat år. I år är det alltså jubileum  - 10 år sedan den första hölls! Detta kommer vi naturligtvis att uppmärksamma särskilt.

Huvudansvarig för konferensen är Utbildningsnämnden vid Lunds universitet. Själva genomförandet av konferensen roterar runt bland fakulteterna. 2017 är det HT-fakulteterna som står för värdskapet och de genomför konferensen tillsammans med Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling (AHU).

Keynote är professor Ray Land, University of Durham, UK: "Treshold Concepts and Troublesome Knowledge: a transformational approach to learning"

Delar av konferensen kommer att streamas.

VAR? Konferensen kommer att hållas på LUX och SOL, med inledning i LUX hörsal
NÄR? 23 november 2017 med registrering fr. o m. kl. 08.30

Mer information finns på AHU’s webbsida http://www.ahu.lu.se/utveckling/konferenser/utvecklingskonferens-17/ där du också kan anmäla dig.

Varmt välkomna!
Organisationskommittén