Jubileumskurs: 350 bpm - Musik, lärande och kreativitet

Kreativt seminarium om musik, skapande och lärande. Bild: Camera Eye

Seminarium, 350-årsjubileum

Ett seminarium med hög puls kring musikpedagogik, kreativitet och lärande.

Teman som ingår:

• "Playlist- en studie som utförskar vad vi sjunger med barn och unga i skolan idag, hur sångrepertoaren har förändrats över tiden, och varför.
  • Jag har också rätt att ljudsätta världen - om genus och musikskapande med digitala verktyg.
  • Kulturskolan och inkludering – får alla vara med och spela?
  • Med traversflöjten som utgångspunkt – en studie om samspelet mellan musikinstrument och musiker.
  • Kreativitet(er) – om gränsöverskridande högre musikutbildning.

Seminariet organiseras och hålls av Eva Saether vid Konstnärliga fakulteten.

Datum: torsdag 7 september
Tid:17:00-19:00
Plats: Pufendorfinstitutet, Lund
Fakultet: Konstnärliga fakulteten

Seminariet är öppet för alla.

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola.

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid:
2017-09-07 17:00 till 19:00