Jubileumskurs: Dinosauriernas mysterier och fossilens hemligheter

Dinosaurs. BIld: Lisa

Föredrag, 350-årsjubileum

Hur såg det ut här i Skåne under dinosauriernas tid?

Observera begränsat antal platser! Lokalen har ca. 250 platser så kom i god tid. Biljetter delas ut från 17:30 som garanterar plats vid kvällens föreläsning. Detta kurstillfälle ges endast en gång denna kväll.

Föreläsningen kommer att live-sändas här och på jubileums-facebook samt finnas tillgänglig på Lunds universitets Youtube-kanal några dagar efteråt!

Detta föredrag med doktorand Elisabeth Einarsson tar upp de vanligaste missuppfattningarna om dinosaurier genom att avslöja dinosauriernas mysterier. Deltagare kommer även att få se skånska fossiler från dinosauriernas tid och med hjälp av ledtrådar få vara med att identifiera dessa. På så sätt får publiken insikt om de vanligaste metoderna som används inom paleontologi. Föredraget, som är en del av Lunds universitets jubileumskurs, kommer att svara på frågor om hur går paleontologerna tillväga då de identifierar fossil, hur det såg ut här i Skåne under dinosauriernas tid och vilka de vanligaste missuppfattningarna om dinosaurier är?

Datum: onsdag 17 maj
Tid:19:00-20:00
Plats: Palaestra
Fakultet: Naturvetenskapliga fakulteten

Föreläsningen är öppen för alla

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola.

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid:
2017-05-17 19:00 till 20:00