Jubileumskurs: Handslag, famntag, klapp eller kyss? Hur vi hälsar och gränserna för mångfalden

Bild:  드림포유
Bild: 드림포유

Föredrag, 350-årsjubileum

Samhällen bygger på kompromisser kring traditioner och värderingar, men var går gränsen för samförstånd?

Observera begränsat antal platser! Lokalen har ca. 244 platser. Biljetter delas ut från kl. 18:15.

Alla samhällen bygger på kompromisser kring traditioner och värderingar. Men var går gränsen för samförstånd: Hur ska vi hälsa på varandra? Ska vi ha skolavslutning I kyrkan? Separata badtider? Ett föredrag baserat på det senaste årets debatter med Dan-Erik Andersson, universitetslektor i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Dan-Erik Andersson undervisar främst om mänskliga rättigheter i förhållande till etik och religion. Läs mer om hans forskning och undervisning här.

Datum: onsdag 22 mars
Tid:19:00-20:00
Plats: LUX Aula, Lund
Fakultet: Universitetets särskilda verksamheter (USV)

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola.

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid:
2017-03-22 19:00 till 20:00