Jubileumskurs: Kan juridiska lösningar vara smarta?

Bild: Joe Gratz

Föredrag, 350-årsjubileum

Jubileumskursen ikväll handlar om smarta juridiska lösningar och innovativ rätt med Ulf Maunsbach.

Observera begränsat antal platser! Lokalen tar ca. 140 personer så kom i god tid. Detta kurstillfälle ges vid behov två gånger samma kväll - direkt efter första tillfället.

Föreläsningen kommer att live-sändas här och på jubileums-facebook samt finnas tillgänglig på Lunds universitets Youtube-kanal några dagar efteråt!

Detta föredrag som hålls av docent Ulf Maunsbach handlar om innovationer, men inte om uppfinningar. Den handlar om smarta juridiska lösningar, men inte om ny teknik eller social utveckling. Etablerandet av aktiebolaget, som kanske är den enskilt främsta förklaringen till att industrisamhället kunde utvecklas är ett exempel på en smart juridisk lösning. Sådana lösningar kallar Ulf Maunsbach för innovativ rätt och kommer under sitt föredrag att förklara hur sådana lösningar blir till. Detta föredrag är en del av Lunds universitets jubileumskurs,

Ulf Maunsbach är docent vid Juridiska fakulteten och forskar om hur juridiska konstruktioner kan vara innovativa och analyserar vilka specifika aspekter som kännetecknar en innovativ rättsregel. Läs mer om hans forskning här.

Datum: måndag 6 februari
Tid:19:00-20:00
Plats: Pufendorfsalen, Lilla Gråbrödersgatan 3, Lund
Fakultet: Juridiska fakulteten

Föreläsningen är öppen för alla

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola.

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid:
2017-02-06 19:00 till 20:00