Jubileumskurs: Teaterpjäsen 'Berusade'

Teater, 350-årsjubileum

Som en del av jubileumskursen så erbjuder Malmö Teaterhögskola att spela pjäsen "Berusade" gratis för kursdeltagarna den 6 april.

Berusade.

Två främlingar möts i natten utanför en stängd restaurant. Den ene är chef för en internationell filmfestival och den andra en ung flicka som söker efter sitt jag. De är båda så berusade att de inte kan stå upprätt. Mycket snart sitter de i en smutsig vattenpöl och grälar om huruvida gud tar hand om oss efter döden eller inte.

I Ivan Vyrypaevs pjäs ”Berusade” får vi bevittna hur ett antal stark berusade människor konfronteras med sin existens. Under våldsamt raglande och halsbrytande balanserande avhandlas livets stora frågor om Gud, kärleken, döden och meningen med livet. Och om huruvida en katt verkligen kan döda en människa…

Berusade hade urpremiär i Düsseldorf 2014 och har spelats över hela Europa. Den får sin svenska premiär på Teaterhögskolan i Malmö.

Av: Ivan Vyrypaev; Översättning: Staffan Skott; Regi: Tobias Theorell; Scenografi/ljus: Sven Dahlberg

Medverkande: Tiril Eeg-Henriksen; Jesper Gester; Carl Gustavsson; Sonia Haga; Sandra Louise Mahmoud Lindquist; Linn Mildehav; Johan Marenius Nordahl; Viktor Sköld; Paula Sundberg och Emma Österlöf

Datum: torsdag 6 april
Tid: 19:00
Plats: Teaterhögskolan, Bergsgatan 31 i Malmö

Viktig information om kursupplägget
Som en del av jubileumskursen så erbjuder Malmö Teaterhögskola att spela gratis för våra kursdeltagare. Biljetterna är slut!

Föreställningen sätts upp olika kvällar mellan den 31 mars till den 22 april med varierande föreställningstider. Föreställningarna kostar alla andra kvällar 50 kr och det finns möjlighet att få en stämpel! Det finns en stämpel i receptionen under hela denna period - så glöm inte din tentamensbok och att be om stämpel!

Länk till Kulturcentralen för att köpa biljetter till någon av de andra föreställningarna (kostar 50 kr)

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola.

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid:
2017-04-06 19:00