Kammarmusik med Kulturskolan (Lund Contemporary 2017) / Chamber music with Kulturskolan

Konsert, 350-årsjubileum

(English below)
Konsert med elever från Kulturskolan Lund. Minimalistisk musik för preparerade gitarrer samt sentida kompositioner för stråkkvartett utlovas. Ett helt nyskrivet stycke från musikhögskolans kompositionsklass uruppförs, liksom musik komponerad av kulturskoleleverna själva. Konserten ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se evenemang för hela festivalen:

Fri entré! / Free admission!

Program:

Awad: Strictus och Mane för stråkkvartett
Brouwer: Cuban landscape with Rumba
Smith Brindle: Suite for guitar
Koshkin: Piece with clocks
Ore: 4 Fragmente...
Rasmusson: Meditiation för stråkkvartett, uruppförande
Galacticos Guitars: Utomjordingarna kommer, uruppförande
Cronvall: Nya tonsättningar av Auden och Frost, uruppförande

Artister:
Galacticos Guitars
Lunds fyra stråkar
Gitarrvaganza
Evelina Cronvall, gitarr och sång
Elias Ebbeståhl, gitarr
Erik Lundblad, gitarr
Tom Miegel, gitarr

Konstnärliga ledare:
Carin Hallberg & Henrik Bay Hansen

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för nyskriven konstmusik av huvudsakligen regionala tonsättare, samt moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden och förutom konserter ingår en föreläsning och en paneldiskussion. Interaktionen mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus. Lund Contemporary pågår 3-5 februari och arrangeras av Odeum och Skissernas museum, Lunds universitet, i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer.

ENG:
Concert with pupils from Kulturskolan music school in Lund, promising minimalist music with prepared guitars and modern compositions played by a string quartet. It is also the premiere of a brand new piece, written by composition students at the Malmö Academy of Music, as well as music composed by the Kulturskolan pupils themselves. The participants include the guitar ensembles Gitarrvaganza and Galacticos Guitars, as well as the string quartet Lunds fyra stråkar.

Free admission!

Lund Contemporary 2017 is a weekend festival for contemporary art music, organised by Odeum and Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art, both part of Lund University, together with a number of local and regional participants. The weekend will include more than 20 premieres by music composition students from the Malmö Academy of Music and others. New music by mainly regional composers will be interspersed with modern art music classics from the 20th century and onwards in a diverse programme. Another theme of the festival is the interaction between music and visual arts, with a particular focus on Skissernas Museum’s collection of art from the World Exhibition in Paris in 1937 – an event strongly marked by the dark political tensions at that time. Music composed specially for the World Exhibition will be played over the weekend. In addition to concerts, Lund Contemporary offers lectures and a panel discussion on topics linked to the theme of the festival.
http://www.odeum.lu.se/LC  Se alla jubileumsevenemang
Tid: