Kunskap i en digital värld: resultatdialog och debatt

digitala samhället

Föreläsning, 350-årsjubileum

En eftermiddag om tillit, trovärdighet och relevans på webben.

Evenemang som diskuterar  tillit, trovärdighet och relevans på webben samt tar upp reflektioner kring tvärvetenskapliga utmaningar, yttrandefrihet och algoritmernas betydelse. Detta sker med avstamp i forskningsresultat från det tvärvetenskapliga projektet "Kunskap i en digital värld" och presentationer och samtal om hur information söks, används, kommuniceras och utvärderas på nätet.

Ur programmet
Näthat i skolan – orsaker och förklaringar, Rasmus K. Rendsvig
Fejknyheter och osanningar på nätet – kan vi få bort dem och i så fall hur?, Kristoffer Ahlstrom-Vij
Fångar sökalgoritmerna vad som är viktigt på nätet?, Erik J Olsson och George Masterton
Rätten att bli glömd av Google, Linnéa Lindsköld
Hur är “att Googla” en del av samhällets infrastruktur?, Jutta Haider
Google i klassrummet, Cecilia Andersson och Hanna Carlsson

Hela programmet finns här!

###

Detta event är en del av vetenskapsveckan 'Det digitala samhället' som pågår 2430 april 2017.
Se alla evenemang under denna temavecka

Invigningskonsert
Lunds universitets brassband och studentkörer inleder universitetets andra vetenskapsvecka Det digitala samhället med att framföra musik från kända TV- och datorspel i Stadshallen den 23 april kl 17:00. Det är fri entré, men begränsat antal platser. Vill du ha garanterad plats finns biljetter att hämta ut på Turistbyrån på Stortorget i Lund (mot en avgift på 20 kr). Drop-in är fortfarande möjligt men en biljett garanterar dig en plats under kvällens evenemang.
Läs mer om konserten

Tid: