Lundapoem med LIMUS (ingår i Lund Contemporary 2017) / Piano concert Lundapoem with LIMUS

Konsert, 350-årsjubileum

(English below)
Konsert med LIMUS Young Academy-linje under ledning av Gabriele Katthän. Framförandet av Johan-Magnus Sjöbergs ”Lundapoem” (2012, tillägnat LIMUS) engagerar 14 pianister i omväxlande konstellationer vid två pianon. Därtill uruppförs nyskriven musik från kompositionsklassen vid Musikhögskolan i Malmö, som har vuxit fram i samarbete med de unga pianisterna, samt ett stycke av kompositionslärare Kent Olofsson. Gabriele Katthän berättar om sitt arbete med att involvera musikskoleelever i nyskriven konstmusik. Konserten ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se information om hela festivalen:

Plats: Kapellsalen, Palaestra et Odeum

Fri entré! / Free admission!
 Konserten på Facebook: https://www.facebook.com/events/245275365902967/

Timothy Salter: “Cat being bold at first” (solopiano)

Emil Fredberg: ”Dröm” (fyrhändigt piano, uruppförande)

Erik V Sköld: ”Bach in the Sky” (solopiano, uruppförande)

Anders Edström: ”Scherzo” (solopiano, uruppförande)

Martino Torquati: ”Two colours” (två pianon åttahändigt, uruppförande)

Kort föredrag med Gabriele Katthän. Musik av Bach, Beethoven, Mendelssohn och Borisova-Ollas.

Kent Olofsson: “Adagio with Bells and Clouds” (solopiano, uruppförande)

Johan-Magnus Sjöberg: ”Lundapoem” (två pianon åttahändigt)

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för nyskriven konstmusik av huvudsakligen regionala tonsättare, samt moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden och förutom konserter ingår en föreläsning och en paneldiskussion. Interaktionen mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus. Lund Contemporary pågår 3-5 februari och arrangeras av Odeum och Skissernas museum, Lunds universitet, i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer.

ENGLISH:
Concert performed by the private international music school LIMUS’s Young Academy track, led by Gabriele Katthän. The piece Lundapoem, written by Johan-Magnus Sjöberg (in 2012, dedicated to LIMUS), includes up to 12 pianists playing on two pianos in alternating constellations. This will also be the premiere for new music written by composition students at the Malmö Academy of Music, developed in collaboration with the young pianists, as well as a piece written by composition teacher Kent Olofsson. Gabriele Katthän will talk about her work to engage music students in modern art music.

Free admission!

Lund Contemporary 2017 is a weekend festival for contemporary art music, organised by Odeum and Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art, both part of Lund University, together with a number of local and regional participants. The weekend will include more than 20 premieres by music composition students from the Malmö Academy of Music and others. New music by mainly regional composers will be interspersed with modern art music classics from the 20th century and onwards in a diverse programme. Another theme of the festival is the interaction between music and visual arts, with a particular focus on Skissernas Museum’s collection of art from the World Exhibition in Paris in 1937 – an event strongly marked by the dark political tensions at that time. Music composed specially for the World Exhibition will be played over the weekend. In addition to concerts, Lund Contemporary offers lectures and a panel discussion on topics linked to the theme of the festival.
http://www.odeum.lu.se/LC Se alla jubileumsevenemang
Tid: