March for Science

march for science-illustration rund
Övrigt

March for Science är ett medborgarinitiativ från USA, startat av allmänhet och forskare som vill stå upp för vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap används i samhället. Särskilt poängteras att vetenskapen inte känner några gränser och att dess styrka och karaktäristik är mångfald och öppenhet.

Lunds universitet stödjer March for Science. I en tid när faktaresistens, alternativa fakta och falska nyheter förekommer flitigt i samhällsdebatten vill vi värna källkritik, kritiskt tänkande och ett vetenskapligt angreppssätt.

Vårt samhälle bygger på resultat från forskning. Liksom för många andra svenska organisationer och företag, är vetenskap en grundpelare i vår verksamhet. Samhället och forskarna behöver varandra för att klara utmaningarna som mänskligheten står inför.

March of Science kommer äga rum i mer än 500 städer runt om i världen. Vi hoppas att så många som möjligt av våra medarbetare, studenter och vänner också vill stödja manifestationen den 22 april för en öppen, inkluderande och tillgänglig vetenskap!

Läs mer om varför March for Science hålls i Sverige på marchforscience.se

Plakatmålningsevent 19 april i Lund

Välkommen att delta i tillverkning och målning av plakat inför marschen i Köpenhamn. Träffen anordnas av några lundaforskare.

Facebooksida för plakattillverkningen

Marsch 22 april i Köpenhamn

Närmaste March for Science hålls i Köpenhamn.

För information om tid och plats, se March for Science Copenhagens webbplats

Intervju med lundaforskaren Kimberly Nicholas inför March for Science:

Tid:
2017-04-19 16:30 till 2017-04-22 18:00