Nanotechnology for the Future

Bild på nanoteknologisk forskning.
Drop in under eftermiddagen och kvällsföreläsningar om nanoteknologi för framtiden. Foto: Mikael Risedal.

Föredrag, 350-årsjubileum

Guided tours, lectures and debate about the role that nanotechnology plays in current and future challenges.

This day we will open up the lab and give guided tours, telling the story of the role that nanotechnology plays in current and future challenges. Come evening time, we welcome you to lectures and debates about nanotechnology in society. In the evening, the lectures will be given in Swedish.

Under tisdagen den 7 mars ges möjlighet att gå guidade turer och och ta del av demonstrationer inom renrumsteknologi och nanobioteknologi. Det blir en berättelse om vilken roll nanotekniken spelar för dagens och morgondagens stora utmaningar.

De guidade turerna görs på svenska respektive engelska. På kvällen ges sedan två föreläsningar (svenskspråkiga) med efterföljande frågestund om nanoteknologi i samhället.

Både de guidade turerna och kvällens föreläsningar sker på K-space på Fysicum, med ingång från Professorsgatan 1. Hitta hit: http://www.ftf.lth.se/contact/

Kl 1418 välkomnas allmänheten att ta del av guidade turer och demonstrationer inom främst renrumsteknologi och nanobioteknologi. Guidade turer sker enligt:

14:00 Renrummet (tillverkning av nanostrukturer)
14:20 Nanobioteknologi (medicinska tillämpningar av nanostrukturer)
14:40 Optik och elektronik (tillämpningar inom optik och elektronik)

... och så vidare varje timme, med sista turen kl 17:20.

Kl 1820 välkomnar vi till två föreläsningar med frågestund och diskussioner kring nanoteknologi för framtiden.

Jonas Tegenfeldt, professor vid Fasta tillståndets fysik, LTH, ger en kort introduktion kring nanoteknologin och dess möjligheter.

Christina Isaxon, biträdande universitetslektor vid Ergonomi och aerosolteknologi, berättar om forskningen kring nanosäkerhet.

"Nanotechnology for the Future" är en del av vetenskapsveckan “Blir världen bättre?” som pågår 612 mars.
Se alla evenemang under denna temavecka

Välkommen att delta då vi inviger hela vetenskapsveckan i Universitetshuset kl 17:0018:30 den 5 mars 2017. Vi bjuder på diskussioner och studenters syn på om världen blir en bättre plats samtidigt som Palaestra Vokalensemble bjuder på vacker körsång. Vi berättar om alla evenemang som veckan innehåller. Hålls på engelska.

Läs mer om invigningen.

Tid: