Öppet Hus i Vattenhallen - Tema Forskning/Open House - Theme Research

Öppet Hus i Vattenhallen - Tema Forskning

Övrigt, 350-årsjubileum

Välkommen till Vattenhallen som bjuder på temahelg om hur bland annat MAX IV och ESS fungerar.

Vattenhallen håller öppet hus med fri entré och bjuder på aktiviteter från flera av Lunds universitets allra främsta forskningslabb. Vi visar vad materialforskning är och hur ESS och MAX IV fungerar. Det blir Quantumshow, populärvetenskapliga föreläsningar och massor med experiment om ljus, material, nanoteknik och mycket mer. I planetariet visas "Kosmiskt ljus". För att besöka planetariet behövs en biljett, som bokas i receptionen (gratis biljetter), då ett begränsat antal personer kan befinna sig i planetariet.
Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta bjuder alla våra besökare på entrén denna helg!

Besök Vattenhallens hemsida

Detta event är en del av vetenskapsveckan “Framtidens universitet” som pågår mellan 16-22 oktober.
Se alla evenemang under denna temavecka

eng
 The University of the Future

October 21-22, 2017

Theme - Research

Vattenhallen holds an open house, with free admission, and offers activities from several of Lund University's foremost research laboratories. We show what material research is and how the ESS and MAX IV research facilities works. We also offer a Quantumshow, popular science lectures and experiments on light, materials, nanotechnology and other interesting activities. At the planetarium you can see the show "Kosmiskt ljus" (in Swedish). Tickets for a show in the planetarium are free of charge and can either be booked ahead of time or collected at the reception upon arrival.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta (Savings Bank Foundation) offer free admission for all our visitors during the science weekends.

Tid:
2017-10-21 12:00 till 2017-10-22 17:00