Panelsamtal: Nutida musik, vad är det? (ingår i Lund Contemporary 2017)

Övrigt, 350-årsjubileum

En panel bestående av inbjudna tonsättare, musikforskare och representanter från regionens musikliv och kulturinstitutioner avhandlar det breda ämnesområdet ”nutida musik”.
 Panelsamtalet ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se information om hela festivalen: http://www.odeum.lu.se/LC).

I panelen: Martin Q Larsson, ordförande Föreningen svenska tonsättare, Astrid P Hartmann, ordförande KVAST (Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare), Solfrid Söderlind, dekan Konstnärliga fakulteten i Malmö, Sanne Krogh Groth, lektor i musikvetenskap vid Lunds universitet och redaktör för tidskriften Seismograf, Håkan Carlsson, rektor för Kulturskolan Lund, Johannes Nebel, artistagent och grundare av tidskriften Opus.

Moderator: Lennart Stenkvist, f.d. programchef för Malmö symfoniorkester.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/914474225322577/

***

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för nyskriven konstmusik av huvudsakligen regionala tonsättare, samt moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden och förutom konserter ingår en föreläsning och en paneldiskussion. Interaktionen ...mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus. Lund Contemporary pågår 3-5 februari och arrangeras av Odeum och Skissernas museum, Lunds universitet, i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer.

Se alla jubileumsevenemang

Tid: