Invigning av vetenskapsveckan: Blir världen bättre

Indisk tjej

Konsert, 350-årsjubileum

Vi lanserar första vetenskapsveckan med musik, körsång och roliga debatter i Universitetshusets aula. Vänligen notera att invigningen sker på engelska.

THE OPENING CEREMONY WILL BE HELD IN ENGLISH! LEARN MORE FURTHER DOWN!

Kvällens invigning inleds med f.d. rektor och ordförande i jubileumskommittén Göran Bexell, och avslutas med ord från rektor Torbjörn von Schantz. Däremellan lyssnar vi på diskussioner kring veckans tema, där forskare och eventorganisatörer bjuds upp på scen, blandat med körsång. Studenter ger också sin syn på om världen blir bättre. Under kvällen presenterar vi även veckan och vad den erbjuder - allt från symposier, rundvandringar i stan, föreläsningar, debatter och öppet hus för hela familjen och avslutar med mingel i Universitetshuset.

Det är fri entré och kräver ingen registrering.
Facebook-event.

Om vokalensemblen
Palaestra Vokalensemble är en projektbaserad kör under ledning av Odeums kördirigent Cecilia Martin-Löf. Kören består av 8-24 solistiskt skolade sångare och framträder såväl inom Odeums evenemangsserie som i andra sammanhang.
Läs mer om vokalensemblen.

Odeums evenemangsserie.

Se alla evenemang och aktiviteter under den första vetenskapsveckan:
Vetenskapsvecka: Blir världen bättre.

Ladda ned program för hela veckan (PDF)

###

The opening ceremony starts with words from the the Chairman of the Jubilee Committee Göran Bexell, and ends with Vice-Chancellor Torbjörn von Schantz and his reflections. In between we listen to discussions focusing on the theme selected for this science week, where researchers and event organizers will be invited up on stage, mixed with a choral performance. Students will provide their views on whether or not the world is becoming a better place. We will also present the week and what it offers, ranging from symposia, tours around Lund, lectures, debates and open house for the whole family. The opening ceremony will be in English.

The event is free and doesn't require registration but please indicate if you're coming in our Facebook event.
Facebook event.

About the vocal ensemble
The Palaestra Vocal Ensemble is a project-based choir led by the Odeum’s choirmaster Cecilia Martin-Löf. The choir consists of 8–24 trained soloist singers and performs both within the Odeum’s event programme and in other contexts.

Tid:
2017-03-05 17:00 till 18:30