Robotar: då, nu och i framtiden

Robot som står och sträcker upp händerna.
Foto: Inger Ekström

Övrigt, 350-årsjubileum

Kom och fira de framsteg forskarna har gjort sedan de första robotarna skapades!

I framtiden kommer robotar utan tvivel spela en viktig roll för mänskligheten. Endast vår fantasi sätter gränser för vad vi kan använda robotar till. De senaste decennierna har forskare inom många olika fält, inklusive teknik, biologi och filosofi, fokuserat på att skapa robotar som kan vara användbara i samhället.

Kom och fira de framsteg forskarna har gjort sedan de första robotarna skapades, till de som nu används i vårt moderna samhälle. Vi vill också visa Lunds universitets nuvarande robotforskning som kommer att leda till framtidens robotar.

På LUX blir utställningar och demonstrationer av forskningsprojekt där robotar ingår. Vi kommer även att ha guidade turer till industrirobotlabbet på LTH och robotprogrammering i Vattenhallen.

###

Detta event är en del av vetenskapsveckan 'Det digitala samhället' som pågår 2430 april 2017.
Se alla evenemang under denna temavecka

Invigningskonsert
Lunds universitets brassband och studentkörer inleder universitetets andra vetenskapsvecka Det digitala samhället med att framföra musik från kända TV- och datorspel i Stadshallen den 23 april kl 17:00. Det är fri entré, men begränsat antal platser. Vill du ha garanterad plats finns biljetter att hämta ut på Turistbyrån på Stortorget i Lund (mot en avgift på 20 kr). Drop-in är fortfarande möjligt men en biljett garanterar dig en plats under kvällens evenemang.
Läs mer om konserten

Tid: