Seminariedag på Ekonomihögskolan

Seminarium, 350-årsjubileum

Vid en seminariedag på Ekonomihögskolan den 25 augusti medverkar forskare från Ekonomihögskolan samt från LTH. Även externa föreläsare från EU-kommissionen, UEAPME och Handelshögskolan i Göteborg ger föreläsningar på olika teman.

Teman och föreläsare:

Europa under det senaste halvseklet. En halv miljard invånare, en av världens största ekonomier - lever EU upp till sin potential?

Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionen i Sverige. Statsministerns statssekreterare 2010-14 med ansvar för utrikesoch EU-frågor. Tidigare också verksam vid svenska EU-representationen i Bryssel och vid UD, internationell handel. (KAM)

Lars Jonung, professor emeritus i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan i Lund.

Bo Sandelin, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg. Författare till standard-verket Ekonomin i EU.

Gunilla Almgren, företagare, styrelsemedlem i europeiska paraplyorganisationen UEAPME för små och medelstora företag med 12 miljoner medlemsföretag och 45 miljoner anställda.

Lars Oxelheim, professor emeritus i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Hur blev Sverige rikt och jämlikt? Alternativt: Föregångsland eller avskräckande exempel?

Andreas Bergh, Universitetslektor i nationalekonomi, docent vid Centrum för ekonomisk demografi, Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Förtroendemaskinen - hur kan du lita på dina värsta fiender?

Christopher Jämthagen, tekn. dr., LTH.

Alla intresserade hälsas välkomna!

Tid:
2017-08-25 10:00 till 16:00