Workshop om sociala innovationer

Övrigt

Den 16 och 17 november 2012 anordnar Lund University Social Innovation Center (LUSIC) tillsammans med Lund University Open en workshop. Under två dagar kommer över 50 deltagare medverka för att diskutera behovet och utformingen av LUSIC, en ny organisation för sociala innovationer* vid Lunds Universitet. De inbjudna är dels forskare och medarbetare på universitetet, dels utomstående aktörer från organisationer, företag, myndigheter samt indivuella entreprenörer. Tanken med workshopen är att alla deltagare tar med sig ett eget perspektiv på sociala innovationer, och den roll de kan spela i samhällsutvecklingen. Workshopen har som syfte att gemensamt måla upp fyra aspekter av LUSIC: vision, syfte, mål och värdegrunder. Genom att tidigt etablera ett samarbete över flera samhällssektorer tror vi att LUSIC kan erbjuda fler aktörer möjligheten att omvandla idéer till innovationer som möter samhälleliga utmaningar. Tanken är att gemensamt formulera hur LUSIC bäst kan möta interna och externa behov för att uppmuntra och stödja sociala innovatörer. Sociala innovationer har som uttalat syfte att påverka det omgivande samhället genom innovationer. Det handlar om att ta nya grepp på gamla frågor, eller att ändra frågeställningen helt och hållet, genom nytänkande samhällsengagemang. LUSIC vill genom sin verksamhet uppmuntra forskare, individer och organisationer att omvandla detta nytänkande till praktiska lösningar.

Tid:
2012-11-16 (Hela dagen) till 2012-11-17 (Hela dagen)

Tid:
2012-11-16 (Hela dagen) till 2012-11-17 (Hela dagen)