Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

BECC

Biodiversity and Ecosystem Services in a Changing Climate
I samarbete med Göteborgs universitet (Lund 78%, Göteborg 22%).

Forskningsområdet BECC har som mål att utveckla tvärvetenskaplig forskning som kan bidra till en hållbar förvaltning av ekosystemtjänster och biologisk mångfald i en snabbt föränderlig värld.

Arbetet handlar om att bedöma klimatförändringens påverkan på den biologiska mångfalden och ekosystemtjänster i Sverige, med särskild inriktning på skogs-, jordbruks- och subarktiska ekosystem, men också akvatiska system som påverkas av avrinning från skog och åkermark.

BECC har också som syfte att stödja regionala, nationella och internationella beslutsfattare genom vetenskaplig utvärdering av politiska styrmedel som kombinerar anpassning till och begränsning av ett förändrat klimat med bevarande av biologisk mångfald och ekosystemens återhämtningsförmåga.

Med BECC vill man skapa synergier och mervärde till klimatforskning vid Lunds och Göteborgs universitet genom att sammanföra modellering, empirisk ekologi, ekonomisk och samhällsvetenskaplig analys samt genom samverkan med avnämare i relevanta sektorer.

Koordinator: Henrik Smith, professor i biologi

Läs mer på BECCs webbplats

Sidansvarig:

Man med skylttext Earth

Kontaktuppgifter

Henrik Smith
Telefon: 046-222 93 79
Henrik [dot] Smith [at] zooekol [dot] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen