Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

BioCARE

I samarbete med Göteborgs universitet (Lund 70%, Göteborg 30%).

BioCARE organiserar och stödjer translationell cancerforskning med tydlig klinisk tillämpning som bedrivs i nära samarbete mellan pre-kliniska och kliniska forskare. Forskningsområden och infrastruktur av stor strategisk vikt ges behovsanpassat stöd för att bibehålla högsta internationella klass. BioCARE integrerar skräddarsydda kurser, utbildningsprogram och nätverksmöjligheter för att stärka undervisningen inom cancerområdet på alla nivåer. För att ge ökade möjligheter till gränsöverskridande forskning, nyttiggörande och innovation samverkar BioCARE med Region Skåne, Västra Götalandsregionen, den privata sektorn och andra strategiska forskningsområden.

 

Kombinationen av två fullskaliga universitet och två stora universitetssjukhus som utgör centrum för cancervården i de södra och västra regionerna ger unika möjligheter att utveckla konkurrenskraftiga, samverkande cancercentra som bedriver translationell cancerforskning på högsta internationella nivå.

 

Läs mer på BioCAREs webbplats

Sidansvarig:

Pipetter i behållare på biomedicinskt centrum i Lund

Kontaktuppgifter

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen