Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

MERGE

ModElling the Regional and Global Earth System
Ett samarbete mellan Lunds universitet (65%), Göteborgs universitet (20%), Rossby Centre/SMHI, Linnéuniversitetet, Chalmers och KTH.

MERGE är ett strategiskt forskningsområde vid den naturvetenskapliga fakulteten i Lund. Här samlas forskare med expertis om det fysikaliska klimatsystemet, biosfären, atmosfärskemin och matematisk statistik.

Målsättningen för MERGE är att utveckla avancerade klimatmodeller. Forskningen och forskarutbildningen inom MERGE syftar speciellt till att få bättre kunskap om biosfärens roll i klimatet.

Utöver vegetationsdynamik och ekosystem handlar det om markanvändning, biogeokemiska kretslopp som kolcykeln, och partiklar i atmosfären av biosfäriskt ursprung.

De frågor MERGE arbetar med är i högsta grad relevanta för samhället i och med den pågående klimatförändringen och människans användning av marken i världen. Detta påverkar biosfären, vilket påverkar samhället via effekter på biologisk mångfald, skogs- och jordbruk, och på ekosystemtjänster mer generellt. 

På MERGE utvecklar vi kontakter med beslutsfattare på nationella och internationella arenor. Vi strävar också efter att utveckla och tillhandahålla vetenskapligt underbyggt beslutsunderlag för klimat- och miljöarbetet, både vad gäller att begränsa klimatförändringen och – via studier kring klimateffekter – även vad gäller klimatanpassning.

Koordinator: Markku Rummukainen, biträdande prefekt på Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC)

Läs mer på MERGEs webbplats 

 

Sidansvarig:

ogräs i Domkyrkans fasad

Kontaktuppgifter

Markku Rummukainen
Telefon: 046-222 96 84, 070-818 68 89
Markku [dot] Rummukainen [at] cec [dot] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen