Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

”Inspirera andra genom att vara ett gott föredöme”

Ulrika Nilsson är avdelningschef för Development Office vid Lunds universitet. Här listar hon fem skäl att ge till universitetet.
 

1. Personlig tillfredsställelse och en möjlighet att verkligen göra skillnad
- Kunskapsdjupet, bredden, passionen att arbeta för att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor – det är ju detta som är Lunds universitet. Det är därför vi finns till och det är på denna resa vi vill ta med oss donatorer och en engagerad omvärld. Tillsammans – för en bättre värld.

 

2. Göra världen till en bättre plats
- Ökad spridning av demokrati och mänskliga rättigheter, cancer- och diabetessjukdomarnas gåtor, global uppvärmning samt livsmedelsproduktion för en växande befolkning är några av vår tids största utmaningar. Utmaningar som Lunds universitet arbetar med varje dag och där vi har forskargrupper som är nära viktiga genombrott.

 

3. Ditt stöd behövs
- Allt mer av de statliga forskningspengarna är idag öronmärkta för olika strategiska satsningar på nationell nivå. Ska vi i Lund kunna utveckla ”det där lilla extra”, exempelvis inom diabetes- eller nanoforskningen samt på allvar hävda oss i konkurrensen med de tio, femton bästa universiteten i världen – ja då är donerade medel helt enkelt en förutsättning för det arbetet. Donerade medel hjälper oss också att värna unika miljöer som finns vid universitetet, till exempel våra muséer och Botaniska trädgården.

 

4. Inspirera andra genom att vara ett gott föredöme
- Ingen aktör kan ensam lösa de gemensamma, globala utmaningarna. Men tillsammans kan vi göra stor skillnad, till exempel för en talangfull student från tredje världen som kan ta sin masterexamen här. Kanske återvänder personen till sitt hemland och blir hälsovårdsminister! Att bidra till sammanhang större än sig själv är en stor tillfredsställelse som samtidigt gör dig till en förebild för andra.

 

5. Därför att du vet att pengarna går till väldigt bra saker
- Grunden för nya och fler forskningsgenombrott är fler forskare, professorer och doktorander. Hit går därför en stor del av donationerna. Pengarna går också till att bygga upp nya laboratorium, forskningscentrum och att köpa in utrustning. Ett viktigt ändamål är stipendier för utomeuropeiska masterstudenter. Det är den unga generationen som skapar framtiden och en bättre värld.

 

 

 

Ulrika Nilsson, Development Office
Ulrika Nilsson, Development Office

Ulrika Nilsson, avdelningschef för Development Office, listar de fem viktigaste skälen till att donera pengar till forskning och utbildning.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen