Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Innovation och entreprenörskap

Den konstgjorda njuren, ultraljudstekniken och Bluetooth är alla exempel på uppfinningar som är sprungna ur Lunds universitet och som öppnat nya dörrar för miljoner människor världen över.

Genom att omsätta kunskap till nya och bättre lösningar för omvärldens behov kan vi hitta lösningar på framtidens utmaningar.

Nyttiggörande av forskning ökar också konkurrenskraften, gynnar samhällstillväxten och bidrar till fler arbetstillfällen.

LU Innovation System ansvarar för kommersialisering av forskningsresultat vid Lunds universitet. Via innovationsverksamheten får forskare och studenter hjälp med affärsutveckling, immateriella rättigheter, juridiska frågor och finansiering av sina kommersialiseringsprojekt.

Läs mer på LU Innovation Systems webbplats

LU Open Innovation Center är en utvecklingsenhet vid Lunds universitet som initierar, utvecklar och driver innovationsprojekt där företag, regioner och kommuner tillsammans med forskare och studenter tar sig an komplexa utmaningar.

Temaområden för projekten är framtidens material, framtidens städer, personlig hälsa, sociala innovationer och studentinnovationer.

Läs mer på LU Open Innovation Centres webbplats


Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship utvecklar kunskap inom entreprenörskapsområdet och förmedlar denna genom utbildningar och andra aktiviteter.

Utbildningarna är öppna för studenter och doktorander vid alla fakulteter. De karaktäriseras av en handlingsorienterad pedagogik som syftar till att skapa bättre entreprenörer.

Centret har ett stort nätverk av entreprenörer som används i utbildningar och aktiviteter.

Läs mer på Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurships webbplats
 

På Lunds universitet finns också det tvärvetenskapliga forskningscentret CIRCLE, som verkar inom områdena

  • innovation
  • entreprenörskap
  • kunskapsteori
  • ekonomisk tillväxt

Läs mer på CIRCLEs webbplats

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Ulla Boström Hjorth
Samverkansansvarig,
Lunds universitet
Telefon: 046-222 70 51
Ulla [dot] Bostrom_Hjorth [at] fsi [dot] lu [dot] se
 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen