Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inkubatorer

Tillgång till inspirerande miljöer är viktigt för att idéer ska kunna utvecklas. Lunds universitet har nära samarbete med flera inkubatorer som hjälper nystartade företag till en snabbare tillväxt.

VentureLab

VentureLab driver Lunds universitets inkubator – en öppen och kreativ kontorsplats på Ideon Agora, som är till för studenter och nyexaminerade som vill starta och driva sitt företag eller projekt.

I inkubatorn möts studenter från olika utbildningar med idéer inom många områden. Här får de ta del av inkubatorsprogrammet som bland annat innehåller kontinuerlig affärsutveckling, workshops och föreläsningar.

Studenterna får också tillgång till ett stort nätverk av personer, företag och organisationer inom olika branscher.

Utöver kostnadsfri tillgång till inkubatorsplats erbjuder VentureLab konfidentiell idé- och affärsutveckling till alla studenter vid Lunds universitet.

VentureLab arrangerar också inspirationsaktiviteter för att väcka intresse för entreprenörskap samt event där likasinnade kan träffas och dela med sig av erfarenheter.

VentureLabs webbplats

Ideon Innovation

Ideon Innovation erbjuder en internationellt erkänd inkubatorprocess som hjälper entreprenörer att snabbare bygga tillväxtorienterade företag av hög kvalitet.

Verksamheten startades 1983 med syftet att skapa framgångsrika företag av all den kunskap och idérikedom som fanns – och finns – inom Lunds universitet. Under de första 28 åren har över 900 företag varit verksamma i Ideon.

Ideon Innovations webbplats

SmiLe Incubator

SmiLe Incubator (tidigare Lund Life Science Incubator) hjälper nystartade företag inom Life Science att utveckla och kommersialisera sina idéer. SmiLe erbjuder en inkubatormiljö med välutrustade våtlaboratorier och cellodlingslab samt kontor och mötesplatser.

SmiLes webbplats

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

LU Innovation
Lotte Larsen, kommunikatör
E-post: lotte [dot] larsen [at] innovation [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 12 84, 070-695 88 48

LU Innovations webbplats


Besöksadress:
Sölvegatan 16, 223 62 Lund

Karta

Postadress:
LU Innovation
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

 

LU Innovation på Twitter

LU Innovation på LinkedIn

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen