"Mitt mål är att öka stipendiedonationerna"

Några frågor till…
...Amanda Lundell, Lunds (senaste) kvinna på plats i Los Angeles.

Vem är du och hur arbetar du för Lunds universitet i Los Angels?
- Jag är ursprungligen från Stockholm men har pluggat och tagit min examen i Business Strategy vid Lunds universitet. Jag har även hunnit med att bo i Sydney samt resa runt i Asien och Nya Zeeland.

- På Lund University Foundation, en fristående stiftelse som samarbetar med Lunds universitet,  ska jag bland annat utveckla och stärka nätverket av USA-bosatta Lunda-alumner och på det viset verka för fler filantropiska donationer till Lunds universitet. Jag ska också organisera alumni-event, bidra till att utveckla LUF:s långsiktiga strategier samt arbeta med vår hemsida.

Hur hamnade du i Los Angeles?
- Jag är fascinerad av att resa och upptäcka nya platser – någonstans tror jag mig alltid ha vetat att jag vill jobba internationellt på något sätt. Jag drivs av utmaningar och jag gillar att se resultat. Så när jag såg annonsen för den här tjänsten lät den som klippt och skuren för mig. Och som tur var, tyckte Lunds Universitet detsamma…(skratt).

Vad har du för förväntningar på ditt halvår i LA?
- Jag hoppas ha dubblat alumni-nätverkets storlek och på så sätt ökat medvetenheten om LUF:s arbete i USA. Förhoppningsvis har jag även bidragit till att vi får igång donationerna till Lunds universitet genom LUF:s arbete och kontakter. Kan jag bidra till att Lunds universitet får in ett antal stipendier så att talangfulla studenter från USA får chansen att komma till Lund och ta sin examen, har jag gjort ett bra jobb!

- På det personliga planet hoppas jag lära mig mer om amerikansk affärskultur och hur man bygger strategiska samarbeten och relationer. Om det går, hoppas jag kunna stanna kvar och arbeta i USA efter att min praktik på Lund University Foundation är över vid årsskiftet.

Att få sitt första jobb och bli placerad i Los Angeles låter säkert som en dröm för många. Hur ser en normal arbetsdag ut för dig?
- På grund av tidsskillnaden till Sverige har det alltid ramlat in några viktiga mejl under natten. Så det är först mejlcheck och sedan går mycket av mitt arbete ut på att hitta och organisera Lunda-alumner, skapa material till hemsidan och hjälpa till i de alumn- och fundraisingevent som Lund University Foundation anordnar.

Hur ser livet efter LUF ut?
- Jag vill fortsätta arbeta internationellt, gärna med strategiska frågor som etablering, positionering, relationer och affärer. Arbetet här på Lund University Foundation hoppas jag ska bli en bra lär-resa och ett avstamp mot en fortsatt internationell karriär.

Text och Foto: joen [dot] garsen [at] rektor [dot] lu [dot] se (Joen Garsén)

Amanda Lundell, Lund University Foundation

Amanda Lundell är universitetets västligaste utpost genom Lund University Foundation med kontor i Los Angeles.

FAKTA: Lund University Foundation (LUF)

Stiftelsen är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med frågor fokuserade på välgörenhet, vetenskap och utbildning. Målet är att stärka banden mellan USA och Lunds universitet med särskilt fokus på USA-bosatta Lunda-alumner.

Syftet med verksamheten är att attrahera filantropiskt kapital och stipendier till Lunds universitet. Amanda Lundells tjänst, liksom LUF:s övriga verksamhet, är helt finansierad via donationer och pro bono-arbete.

Läs mer på LUF:s hemsida