Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skolsamverkan

Varje år besöker representanter från Lunds universitet skolor runt om i landet. Vid flera tillfällen är exempelvis grundskole- eller gymnasieelever välkomna att besöka oss. Här listar vi en del av dessa tillfällen.

Flaskor med genomskinligt innehåll. Foto: Helena Bergqvist

Samverkan med dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet sker i många olika former. Det kan vara genom att ni besöker oss på universitetet under ett studiebesök eller att våra forskare besöker er i skolan, men också i form av kompetensutveckling av lärare och studievägledare.

Från skolans sida kan ni vända er direkt till ett ämnesområde, en institution eller en fakultet om ni har specifika önskemål om praktik eller studiebesök för era elever, samarbeten eller vill ha mer information av något slag.

Lista över alla institutioner

Ni besöker oss

Det finns många möjligheter för grund- och gymnasieskolans elever att besöka oss och få information om våra utbildningar och vår forskning, se våra olika shower eller prova att göra egna experiment.

Här är ett urval av våra återkommande arrangemang med mera:

Vi utbildar eller besöker er

Övergripande skolsamverkan per fakultet eller motsvarande

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Ulla Boström Hjorth
Samverkansansvarig,
Lunds universitet
Telefon: 046-222 70 51
Ulla [dot] Bostrom_Hjorth [at] fsi [dot] lu [dot] se
 

En man sitter bredvid en eldsflamma, i ett experiment. Foto: Helena Bergqvist

Gymnasister lyssnar på information i hörsal.

Vattenhallen Science Center är en experimentverkstad som riktar sig till skolklasser och andra grupper som vill testa experiment inom naturvetenskap och teknik. (På bilden: Figo Ransmyr Persson och Malva Carlsson)
Vattenhallen Science Center är en experimentverkstad som riktar sig till skolklasser och andra grupper som vill testa experiment inom naturvetenskap och teknik.

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen