Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Aktivitetsvetenskap i hälsofrämjande arbete

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursen syftar till att studenten ska ytterligare utveckla handlingsberedskap för att inom nuvarande och framtida verksamhetsfält bedriva arbetsterapi ur ett hälsofrämjande och preventivt perspektiv. Studenten ska fördjupa sin kunskap i aktivitetsvetenskap och därmed utveckla sin kunskap om mänsklig aktivitet som en förutsättning för överlevnad, utveckling och hälsa. Studenten skall utveckla sin förmåga att värdera och välja metoder för att identifiera fenomen inom mänskligt aktivitetsutövande som kan resultera i ohälsa på individ-, grupp- och samhällsnivå.

Vidare syftar kursen till att studenten skall tillägna sig kunskap om arbetsterapeutisk intervention som syftar till att minska eller förhindra förekomsten av ohälsa för individer i olika grupper i samhället. Kursen syftar dessutom till att studenten skall tillägna sig fördjupad kunskap kring och strategier för säkerställandet av kvalitet och evidens i relation till sådana arbetsterapeutiska insatser.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/arbetsterapeut

Kontakt

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar
BMC F 11, Sölvegatan 19, Lund
Studievägledare telefon 046-222 71 32

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 60 hp i arbetsterapi

Urval

Sökandes yrkeslivserfarenhet som arbetsterapeut indelat i två grupper (5-10 år) och (10 år eller mer). Platserna fördelas mellan grupperna efter antalet sökande i dessa. Lottning sker inom grupperna.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

18 januari 2016 - 21 februari 2016

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Aktivitetsvetenskap i hälsofrämjande arbete är 16 250 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen