Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Technology Management - Masterprogram, 120.0 hp

Examen: Masterexamen

Utbildningsöversikt

Technology Management integrerar ämnesområdena teknologi, ekonomi och management, med fokus på strategi, produkt och processutveckling samt ledning på företagsnivå och projektnivå. Kurserna som ingår i programmet bedrivs i nära samarbete med företag för att studenterna ska lära sig att applicera sina kunskaper och få en förståelse för arbetslivets villkor. Det som i stor utsträckning skiljer utbildningen från andra motsvarande, är att studenterna även arbetar mycket med reflektioner, feedback, grupprocesser och personlig utveckling. Målsättningen med Technology Management är att studenterna framgångsrikt skall kunna deltaga i, samt utveckla komplexa och konkurrensintensiva industriella verksamheter. Studenter med bakgrund som både teknologer och ekonomer studerar tillsammans under utbildningstiden vilket även det är ett unikt upplägg jämfört med många andra program. Relation till arbetsmarknad och anställningsbarhet: Studenter med en kombinationsutbildning av ekonomi och teknologi (det senare inkluderar även vald inriktning inom civilingenjörsstudierna) har goda möjligheter till att arbeta inom ett brett spektra av arbetsuppgifter i allt från tillverkande verkstadsindustri, serviceindustri till konsultverksamhet och eventuell uppstart av egna verksamheter. 

Förkunskapskraven är att du före TM startar, till hösten, har begärt ut en kandidatexamen med företagsekonomi som huvudämne, inkluderande strategic management, FEKA31 eller motsvarande kurs/kurser på C-nivå vid annat universitet i världen.Sista dag för ansökan för ekonomer till masterprogrammet Technology Managment med start ht 2013 är den 15/1 2013 för dig som söker till TM från CE programmet i Lund, ett kandidatprogram i ekonomi i Lund eller från ett ekonomiprogram från annan högskola. Ansökan ska bestå av ladokutdrag, CV, ansökan med motivering (1-2 sidor fritt utformat). Din ansökan skickar du till både www.antagning.se och direkt till EHL. Du samlar alla dina ansökningshandlingar i en pdf-fil som du namnger enligt följande: FörnamnEfternamnTM15.pdf. Filen bör vara max 2MB och du skickar den till tomas [dot] nilsson [at] fek [dot] lu [dot] se senast den 15 januari 2013. Du som uppfyller förkunskapskraven kommer att bli intervjuad under perioden ca 25 januari till 5 februari. Preliminära antagningsbesked skickas ut ca 15 februari. Slutgiltig antagning sker vid höstens terminsstart och kräver en ekon kand examen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.tm.lu.se/

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen