Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Engelska: Deskriptiv grammatik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Detta är en kurs på avancerad nivå som är obligatorisk för den som läser Masterprogrammet i språk och språkvetenskap med inriktningen engelska. Kursen är valbar för studenter på Masterprogrammet i språk och språkvetenskap med annan inriktning.

Kursen kan också läsas som fristående kurs på avancerad nivå av den som är färdig med kandidatkursen i engelska (ENGK03 eller motsvarande).

Kursen kan lämpligen ingå som en valbar kurs inom ENGX64 (Engelska: Språkvetenskaplig inriktning (91-120hp)).

Kursens innehåll

I denna kurs studeras den engelska grammatiken och hur det engelska språket beskrivs i grammatiska referensverk ingående. På detta sätt får du möjlighet att dels fördjupa och förstärka de kunskaper i engelsk grammatik som du redan har, dels skaffa dig nya kunskaper om den engelska språket och dess beskrivning som du kanske tidigare inte har kommit i kontakt med.

Dessutom får du möjlighet att bekanta dig med olika standardverk, vilket innebär att du kan studera både likheter och skillnader i deras beskrivningar. Vilka termer och kategorier används? Vilka teoretiska ramverk förhåller de sig till? Vilka ambitioner har de?

Efter kursen

Efter kursen kommer du att ha en betydligt större säkerhet när det gäller att diskutera grammatik med andra människor. Denna säkerhet kan exempelvis vara bra att ha för den som har tänkt undervisa i grammatik i gymnasieskolan eller motsvarande.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Engelska

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 75 50

https://www.sol.lu.se/engelska

Jonna Jansson

Studievägledare

jonna [dot] jansson [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Engelska: Kandidatkurs (ENGK01) eller motsvarande kunskaper

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Inställt

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Sista ansökningsdag 2024-04-15

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Engelska: Deskriptiv grammatik är 15 625 SEK.