Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Geologi: Klimatologi och geomorfologi

Kurs 15 högskolepoäng

Är vi på väg mot en ny istid, eller kommer människans utsläpp av växthusgaser att förhindra detta? Hur kommer det sig att Gotland en gång hade ett klimat som gjorde att det kunde bildas korallrev där? Varför är Alperna spetsigare än våra svenska fjäll? Hur har de skånska horstarna bildats? Den här typen av frågor försöker vi besvara på denna kurs som handlar om Jordens klimat och landskap.

Du kommer att få lära dig vad som styr det klimat vi har idag, men också mycket om hur och varför klimatet varierat genom Jordens historia. Du får veta hur inlandsisen format landskapet vi har runt omkring oss, men också hur vulkaner och kontinentkollisioner bildat öbågar och bergskedjor i andra delar av världen. Vi studerar forntidens klimat och dagens landskap både på plats i naturen och inomhus i laboratoriet och lärosalen. Bland annat tar vi hjälp av borrutrustning, mikroskop, flygfoton och satellitbilder. Vi blandar olika undervisningsformer, och flera olika typer av projektarbeten ingår i kursen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.geol.lu.se/gu/courses/geob02/course.htm

Kontakt

Geologiska institutionen
Sölvegatan 12, 223 62 Lund
Sölvegatan 12, 223 62 Lund
+46 46 222 78 65

Karl Ljung

Studievägledare

karl [dot] ljung [at] geol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt GEOA01 eller GEL301 eller motsvarande

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

18 januari 2016 - 28 mars 2016

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Geologi: Klimatologi och geomorfologi är 35 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen