Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Film- och mediehistoria - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen
Programmet ger studenter från ämnena filmvetenskap och mediehistoria möjlighet till fördjupning inom ett tvärvetenskapligt kunskapsområde. Huvudområdets namn, film- och mediehistoria, understryker att de medieyttringar som studeras sätts i en historisk och därmed också social, kulturell och politisk kontext.

Programmet ger studenter från ämnena filmvetenskap och mediehistoria möjlighet till fördjupning inom ett tvärvetenskapligt kunskapsområde. Huvudområdets namn, film- och mediehistoria, understryker att de medieyttringar som studeras sätts i en historisk och därmed också social, kulturell och politisk kontext. Detta synkrona perspektiv samsas med ett diakront perspektiv där mediehistoriska förändringsprocesser studeras ur ekonomiska, tekniska, sociala och estetiska perspektiv. Målet med utbildningen är att den ska förbereda studenterna för vidare forskarutbildning likaväl som ge en bred och fördjupad kunskapsbas som ingång till en rad befattningar inom film- och mediebranscher av olika slag: förlag, journalistik, mediebolag, mediearkiv, mediepedagogik och kommunikation. Programmet ges som ett tvåårigt masterprogram med möjlighet till ettårig avgång och magisterexamen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.sol.lu.se/program/HAFME

Kontakt

Språk- och litteraturcentrum
Helgonabacken 12, 223 62 Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 32 10

Study advisor: Helena Nilsson, helena.nilsson [at] litt.lu.se, +46 46 222 9380

Programme coordinator: Lars Gustaf Andersson, lars_gustaf.andersson [at] litt.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

En akademisk grundexamen om 180 hp med huvudområde film eller mediehistoria eller motsvarande.

Urval

baseras på tidigare studieresultat (kurs- och uppsatsbetyg), färdigheter i engelska språket, ett motivationsbrev på engelska och två (2) rekommendationsbrev på engelska.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2017

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

28 augusti 2017 - 5 juni 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

28 augusti 2017 - 9 juni 2019

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Film- och mediehistoria - Masterprogram är 200 000 SEK.

Särskild information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

För att vara säker på att du skickar in rätt dokument med din ansökan, vill vi att du besöker vår internationella webbplats lunduniversity.lu.se och där letar rätt på den utbildning som du vill gå.

Under rubriken "Apply" och ”Programme-specific documents” på den specifika programsidan hittar du en sammanställning över vilka dokument du behöver skicka med din ansökan. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett "statement of purpose" eller ett CV.

Program på den internationella webbplatsen

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen